HELASin asunnon hakeminen

HELASin asuntoa haetaan isännöitsijälle toimitettavalla hakemuksella. Hakulomake löytyy sekä WORD– että PDF-muotoisena. PDF on toistaiseksi hankalasti koneellisesti täytettävissä, joten sähköiseen lähettämiseen suositellaan WORD-muotoisen tiedoston käyttöä.

Täytä lomake huolellisesti ja lähetä se mieluiten sähköpostin liitteenä osoitteeseen asiakaspalvelu@ovenia.fi. Kirjeposti lähetetään osoitteeseen Ovenia Isännöinti Oy, Ratamestarinkatu 7 A, 00520 Helsinki ja osoitteen yläpuolelle voi kirjoittaa ”Asuntohakemus / Helas”.

Hakemus on voimassa vuoden sen lähettämisestä. Jos haluat pysyä jonossa pidempään, muista uusia hakemuksesi säännöllisesti ennen sen vanhenemista.

Muista hankkia ennen hakulomakkeen lähettämistä itsellesi asumisoikeusjärjestysnumero. Numeroa haetaan siitä kunnasta, jonka alueella sijaitsevasta kohteesta asunnon haluat. Muista myös, että tarvitsen uuden numeron, jos haluat hakea uutta asuntoa jostain toisesta asumisoikeusasuntoyhtiöstä. Helasin sisällä tapahtuvissa keskinäisissä vaihdoissa ei uutta järjestysnumeroa tarvita. Asumisoikeuslakia ollaan parhaillaan uusimassa ja se voi merkitä aiemmin ”ikuisten” numeroiden katomista ja siirtymistä vuosittain vanheneviin järjestysnumeroihin. Tiedotamme asiasta, kun uusi laki on hyväksytty.

Asumisoikeusjärjestysnumeron hakeminen

Kun kiinnostuksesi kohteena olevasta Helasin kohteesta vapautuu asunto, sinuun otetaan yhteyttä antamillasi tiedoilla. Jos hyväksyt tarjouksen, olet mukana asukasvalinnassa. Asunnon saa tarjouksen hyväksyneistä se, jolla pienin järjestysnumero. Valinnan vahvistaa kunta/kaupunki, jossa asunto sijaitsee (Helasilla siis Espoo, Helsinki, Vantaa tai Vihti). Valinnan vahvistamisen jälkeen tehdään asumisoikeussopimus. Kaikki nämä vaiheet hoitaa isännöitsijän asuntosihteeri (asiakaspalvelu@ovenia.fi).

Voimassa olevan asumisoikeuden voi siirtää puolisolle, lapselle, vanhemmalle tai perheenjäsenelle, joka asuaa vakituisesti huoneistossa. Tämäkin hoidetaan isännöitsijän asuntosihteerin kautta. Samainen asuntosihteeri hoitaa myös hakemuksesi poistamisen, kun se ei ole enää ajankohtainen.