Asunnon hakeminen

Muista hankkia ennen hakulomakkeen lähettämistä itsellesi asumisoikeusjärjestysnumero. Numeroa haetaan siitä kunnasta, jonka alueella sijaitsevasta kohteesta asunnon haluat.  Muista myös, että tarvitset uuden numeron, jos haluat hakea uutta asuntoa jostain toisesta asumisoikeusasuntoyhtiöstä. Helasin sisällä tapahtuvissa keskinäisissä vaihdoissa ei uutta järjestysnumeroa tarvita.

Kun kiinnostuksesi kohteena olevasta Helasin kohteesta vapautuu asunto, sinuun otetaan yhteyttä antamillasi tiedoilla. Jos hyväksyt tarjouksen, olet mukana asukasvalinnassa. Asunnon saa tarjouksen hyväksyneistä se, jolla pienin järjestysnumero. Valinnan vahvistaa kunta/kaupunki, jossa asunto sijaitsee (Helasilla siis Espoo, Helsinki, Vantaa tai Vihti). Valinnan vahvistamisen jälkeen tehdään asumisoikeussopimus.

Voimassa olevan asumisoikeuden voi siirtää puolisolle, lapselle, vanhemmalle tai perheenjäsenelle, joka asuaa vakituisesti huoneistossa. Tämäkin hoidetaan isännöitsijän asuntosihteerin kautta. Samainen asuntosihteeri hoitaa myös hakemuksesi poistamisen, kun se ei ole enää ajankohtainen.

Kaikki nämä vaiheet hoitaa Mia Lopanus, puhelin: 020 177 4515, sähköposti: mia.lopanus(at)colliers.com

Seuraavalla lomakkeella voit hakea Helsingin Seudun Asumisoikeusyhdistyksen (Helas) asuntoa. Huom! Hakemus on voimassa vain vuoden kerrallaan. Jos haluat pysyä jonossa,
muista uudistaa hakemuksesi.

Asunnon hakeminen

Leave this field blank